×

Varning

JUser: :_load: Det går inte att ladda användare med ID: 467
+
Umeå Stora Hotell

Umeå Stora hotell

Kund: Stora Hotellet i Umeå
Byggherre: Balticgruppen
Byggplats: Umeå Stora Hotell
Arkitekt: Jenny Ahlbeck Leverans år: 2013

Bakgrund

Inför kulturåret 2014 upprustades anrika Stora Hotellet i Umeå. Stylt Trampoli fick det ärofyllda uppdraget att med hjälp av ”story telling” ta hotellets inredning till helt nya höjder. Vad som skapades är helt unik och spännande arkitektur. Hotellets anrika historia återspeglas väl av inredningen, enorma kristallkronor varvas med konst och gamla välbevarade originaldetaljer som sedan kombineras med en trappa som verkligen sticker ut från mängden.

Uppdragsbeskrivning

Designtrappan fick uppdraget att specialtillverka en trappa i L-form med frihängande konstruktion i metall. Projektet hade genomgående väldigt strikta krav på så väl utseende som hållfasthet och brandsäkerhet. Trappan installerades så att mötet mellan murväggen där trappan svänger av och fönsterpartiet ovan murväggen optimerades för att maximera ljusinsläpp av dagsljus. Sedan fortsätter trappan rakt upp och har sin fästpunkt mot bjälklagskanten. Med andra ord en väldigt komplex trappa.

Utmärkande för projektet

Själva stommen till denna trappa är väldigt speciell, men det är själva utsidan som fångar betraktarens blick.  Genom att fästa olika gamla föremål på trappans utsida har Stylt i sin ”story telling” skapat en känsla av att det har samlats drivved runt trappan.All inredning på Stora Hotellet i Umeå är väldigt speciell och för den designintresserade är det en stor upplevelse att få ta del av den historia som hotellet stolt förmedlar via sin unika interiör. På bilden är trappan vackert fotograferad av Erik Nissen Johanssen.Vi glädjs alltid när design kan framhävas och speciellt när en trappa får en så central del i interiören. Vetskapen om att hotellets gäster under flera årtionden kommer att förundras över denna vackra trappa gör att Umeå Stora Hotell alltid kommer att ligga oss varmt om hjärtat.Besök hotellets hemsida Umeå Stora hotell Besök "hjärnan" bakom all fantastisk inredning  Stylt TrampoliBesök FMH Stainless för mer information om Rimex. Besök fotograf och konceptansvarig Erik Nissen Johanssen